TURBOBUILD INTEGRAL

Basalt constructieve vezel AC (Anti-crack) is ontworpen voor vermenging met beton, mortel en andere op cement gebaseerde mengsels voor het creëren van 3d-wapening, als het beste alternatief voor vervanging van andere soorten vezels. 

Roving gemaakt van ecologisch schoon en natuurlijk gesteente wordt gebruikt om TurboBuild te produceren, daarom is het veilig in het beton te verwerken. Oxideert niet en in vergelijk met staalvezel heeft men tot 5 maal minder Kg vezels per m3 beton nodig.

In tegenstelling tot de synthetische vezels, wordt basaltvezel gelijkmatig verdeeld over de mortel en is tweemaal minder hoeveelheid vezels voldoende per m3 beton.

TurboBuild is minder elastisch in vergelijking met AR-glas en heeft daarom betere versterkingsparameters.

Basalt-gehakte vezel AC-12-150 / I wordt verwerkt met het speciaal ontwikkelde oliesysteem, dat ervoor zorgt dat de volledige mechanische sterkte-parameters in een alkalische omgeving behouden blijven in het geval van veroudering gedurende 50 jaar.                                                                          

Aanbevelingen voor gebruik:

Basalt vezels kunnen worden toegevoegd aan het mengsel (mortel) op de bouwplaats of in de betonmolen zonder gebruik te maken van speciale apparatuur.
De hoeveelheid toe te voegen basalt vezels moet worden bepaald op basis van de gebruikte cementhoeveelheid 1%. bijv. het verdubbelt de weerstand tegen slijtage van het betonoppervlak.

Bij de belasting van betonnen vloeren en industriële binnenwegen waarop de druk niet hoger is dan 0,18 N / mm², is een volledige vervanging van het frame van dunne stalen matten (traditionele methode) mogelijk met slechts 2,5-3,0 kg / m³ van TurboBuild AC-12-150 / I. TurboBuild AC-12-150 / I verhoogt de parameters van de betonsterkte.